Baby muffinky / Srdiečkové muffinky

By on 6-21-2013 in Cupcakes & muffinky

Baby muffinky / Srdiečkové muffinky


Moja kamarátka veľmi rada vymýšľa rôzne originálne veci a darčeky a tak som dostala za úlohu uskutočniť jej predstavu ohľadom týchto sladkých muffiniek pre jej manžela. Bola to pre mňa výzva, ale som šťastná, že sa podarili takto úžasne. Všetci boli spokojní a šťastní 🙂 Inak tieto muffinky sú ideálny darček z lásky, modrú farbu nahradíme červenou alebo ružovou a navrch dáme nejaký čoko krém..

PhotoGrid_1371634633602Budeme potrebovať:

  • 2 x 350 g hladkej múky
  • 2 balíky kypriaceho prášku Dr. Oetker
  • 2 x 250 g kryštál. cukru
  • 2 x 2 vajíčka
  • 2 x 4 dl mlieka
  • 2 x 1 dl oleja
  • jedlá gélová farba

Všetky suroviny sú 2-krát, lebo najprv si pripravíme piškót, ktorý zafarbíme a potom muffinkové cesto. Rúru zapneme na 180°C. 2 vajíčka vyšľaháme s 250 g cukru, pridáme 4 dl mlieka, olej a nakoniec múku zmiešanú s 1 kypriacim práškom. Nakoniec primiešame gélovú farbu a cesto nalejeme na papierom vystlaný menší plech. Dáme piecť na cca 20 min-25 min, kontrolujeme, či je upečené. Necháme vychladnúť a povykrajujeme malé srdiečka. Opäť si pripravíme cesto tak isto ako predošlé, len bez farbiva. Môžeme pridať aj postrúhanú kôru z jedného citróna. Plech na muffiny vystelieme väčšími košíkmi, nalejeme na spodok jednu lyžicu cesta a uložíme povykrajované srdiečka na cesto, tak aby sa udržalo. Zalejeme (ja som naliala cesto okolo srdiečka, aby nespadlo na stranu) cestom, tak aby max. kúsoček trčalo zo srdiečka. Dáme piecť na 20-25 minút (keď nám začne jemne hnednúť vrch, sú hotové). Ozdobíme podľa chuti.

 

 

 

 

One Comment

  1. výborný recept děkuji moc:-) dělala jsem poloviční dávku a máme 24ks ale jak se na to vrhnou kluci tak nezbude ani jeden:-)

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *