Čokoládové vajíčka s mascarpone krémom a štipkou vaječného likéra

By on 4-18-2014 in Dezerty

Čokoládové vajíčka s mascarpone krémom a štipkou vaječného likéra


Tento nápad som objavila už dávno, len som čakala kedy bude vhodná chvíľa ho vyskúšať. Skvelá a efektná pochúťka pre šibačov, čo poviete? Viem, že tí veľmi šikovní z vás si aj čokoládové vajíčka dokážu vyrobiť, ale keďže ja som nemala čas až tak veľmi experimentovať, uľahčila som si prácu snáď najviac ako sa dalo. Ale to na výsledku nič nemení, vajíčka na zahryznutie 🙂 Inšpirácia pochádza odtiaľto .

vaj2Budeme potrebovať:

  • cca 6 väčších čokoládových vajíčok
  • 150 g mascarpone
  • 40 g práškového cukru
  • lyžičku citrónovej šťavy
  • 120 ml smotany na šľahanie
  • vaječný likér, marhuľový džem

Čokoládové vajíčka som si do polovice rozbalila, tak sa mi neroztopilo, keďže som držala obal pri plnení. Vrch opatrne odrežeme, ostrým nožom, potom odlámeme kúsky, ako na fotke. Mascarpone vyšľaháme s cukrom, pridáme citrón. šťavu. Smotanu na šľahanie takisto vyšľaháme do tuha a opatrne primiešame k mascarpone. Krémom naplníme čoko vajíčka a uhladíme lyžičkou/prstom krém na vrchu, aby bol hladký. Pred podávaním nalejeme na vrch krému lyžičku vaječného likéru, čím nám vznikne “žĺtko”. Poprípade si rozpustíme v mikrovlnke marhuľový džem a ten nalejeme navrch. Kto nemá rád mascarpone, nech skúsi s tvarohom.

Tip: Čoko vajíčka sa dajú aj oddeliť (ideálne asi Kinder vajíčko) a polovice čoko vajíčka naplniť krémom a dať štipku likéru alebo džemu.

čokovaj

 

3 Comments

  1. Krasne Agi!!! 🙂

  2. Hahaaaaa, hracku si necham a kinderka dam sibacom taketo, to bude srandaaaa 🙂 Ale vyzera to fakt mnam, vyskusam!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *