Smotanová torta od maminky

By on 6-07-2014 in Torty

Smotanová torta od maminky


Pred pár dňami som po práci skočila k maminke na návštevu a ona mi ponúkla zbytok tejto smotanovej torty.. no celý kus som zjedla za menej ako pol minúty. Na druhý deň som ostala u maminky spať a spolu sme sa pustili (opäť) do tejto torty, aby som sa s ňou mohla podeliť aj s vami. Ideálny dezert na leto a extrémne jednoduchý! Tvaroh milujeme, takže nesmie chýbať ani tu. Viem, že niektorí do nej pridávajú kyslú smotanu, takže ak ste zvyknutí na ňu, skúste obmeniť naše smotany na šľahanie.

smot3Budeme potrebovať:

  • 750 g jemného mäkkého tvarohu
  • 500 – 750 ml smotany na šľahanie (kyslej smotany)
  • 5 balíčkov vanilkového cukru Dr. Oetker
  • 1 – 2 lyžice práškového cukru
  • okrúhle piškóty
  • 2 konzervy ovocia alebo čerstvé ovocie
  • balík želatínového prášku Dr. Oetker
  • ovocie na ozdobenie

Z tejto dávky mi vyšiel jedna veľká tortová forma 26 cm a ešte trocha krému ostalo. Smotany na šľahanie vyšľaháme dotuha, pridáme vanilkové cukre, tvaroh, ochutnávame a keď tak pridáme viac cukru. Želatínu si pripravíme podľa návodu a pridáme do krému. Tortovú formu vystelieme fóliou alebo alobalom (ja som vynechala), piškóty sme namočili do šťavy z kompótu zmiešaného s rumom (ak je čerstvé ovocie, tak iba v rume) a uložíme na celé dno formy. Nalejeme trocha trocha krému, uhladíme, naukladáme ovocie, opäť piškóty, krém, ovocie a krém. Povrch uhladíme a uložíme do chladu. Na druhý deň navlhčeným nožom prejdeme po okrajoch formy, odstránime ju. Ozdobíme ovocím a vrhneme sa na ňu.

torta

11 Comments

  1. Chcem sa spýtať aké smotany predsa treba kyslé, alebo na šľahanie 33%. Celkom som nerozumela.

  2. Želatínový prášok je klasický želatínový stužovač? 🙂

  3. Ďakujem Angie, mamka bude mať narodeniny, ide sa vypekať! 🙂

  4. Ahoj, prosim ta tu tortovu formu netreba vymastit a vysypat mukou? A este sladke slahacky treba vymiesat aj so stuzovacom slahaciek?Dakujem

  5. Ahoj.
    Prosim ta, nepochopila som tam tych 500ml smotany na slahanie alebo kyslej smotany?
    Bud to – alebo to?

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *