Hrnčekový makový s čoko pudingom

By on 7-03-2014 in Koláčiky

Hrnčekový makový s čoko pudingom


Chýbal mi na blogu nejaký hrnčekový koláčik, a keďže som nechcela urobiť taký úplne obyčajný, tak som ho vylepšila pudingom na vrchu, no a hneď je to o niečom inom. Tento tip som našla blúdením na nete, a myslím, že táto kombinácia stojí za to. Cesto sa môže urobiť aj s ovocím, aj bez neho, ako máte chuť a zásoby.

vis3Budeme potrebovať:

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček maku
  • 1 hrnček cukru
  • 3/4 hrnčeka mlieka
  • 2 vajíčka
  • pol lyžičky kypriaceho prášku Dr. Oetker
  • pol lyžičky sóda bikarbóny
  • lyžička škorice
  • višne alebo iné ovocie do cesta (nemusí byť)
  • 2 čokoládové pudingy Dr. Oetker
  • 1 liter mlieka

Menší ale za to hlboký plech 20×30 cm si vystelieme papierom na pečenie. Rúru zapneme na 180°C. Vajíčka si rozdelíme, žĺtka vyšľaháme s dvomi lyžicami cukru. Bielka vyšľaháme dotuha. K žĺtkam pridáme všetky ostatné ingrediencie, poriadne premiešame a nakoniec opatrne vmiešame aj sneh z bielkov. Cesto nalejeme na plech a na vrch poukladáme ovocie ak robíme aj s ním. Pečieme cca 35 minút, po uplynutí polovice času prikryjeme vrch papierom na pečenie aby vrch neprihorel. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť. Na polevu si klasickým spôsobom pripravíme čokoládový puding z dvoch pudingových práškov a mlieka, keď už hustne tak môžeme pridať aj trocha rumu. Nalejeme na upečený korpus a dáme do chladničky na pár hodín stuhnúť. Ozdobíme ovocím.

Tip: Mne sa upečený koláčik v strede trocha zdvihol. a keďže som chcela aby bolo cesto rovnomerne hrubé, tak som ho pílkou na tortu orezala. Je dobré mať hlbší plech, keďže pudingu bude dosť veľa, tak aby potom nevytiekol.

vis1

9 Comments

  1. No nas nestihol stuhnut, lebo doma byvam s kobylkami, ale aj tak bol vynikajuci! Dakujem, Angie! 🙂

  2. a prosim mak je pomlety?

  3. Dobrý deň, do pudingu dávate ešte navyše aj cukor, či bez cukru? Ďakujem.

  4. aj mňa zaujíma, či je mak mletý

  5. super kolacik ale ja by som potrebovala na jeden klasicky velky plech aby sa usilek kazdemu 🙂

  6. Ja som vyskúšala verziu s mletým makom, ale aj s nemletým. Oba boli výborné. Pri mletom maku bolo cesto nadýchanejšie, robila som na väčší plech z dvojnásobnej dávky cesta, ale puding z 1l mlieka (úplne postačovalo množstvo aj na veľký plech). Pri celom bolo cesto nižšie, robila som na menší plech z jednej dávky, ale puding rovnako z 1l mlieka, výsledkom bolo príjemne chrumkvé cesto s hrubšou pudingovou vrstvou. Angie ďakujem za inšpiráciu. Rovnako ďakujú všetci čo chutnali. Nevedeli vynachváliť 🙂 Bola som za hviezdu.

  7. koláčik som robila dnes, trošku som mala obavy z tej pudingovej nádherny, ale drží to jak des. Mamine aj svokre, aj detom a manželovi chutil, takže misia splnená. Ďakujem za inšpiráciu 🙂
    Btw robila som ho zo špaldovej múky a trstinového cukru, takže zdravšia alternatíva.

  8. Puding vylievate ešte keď je úplne horuci?

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *