Čínske koláčiky šťastia

By on 7-28-2014 in Koláčiky

Čínske koláčiky šťastia


Ďalšia milá sladkosť, ktorú som musela vyskúšať. Taká milá pozornosť pre priateľov a rodinu, keď prídu na návštevu. Síce pôvodne by mali byť velice chrumkavé, moje boli trocha mäkšie, keďže som dávala trocha viac cesta, ale čím ďalej, tým lepšie sa mi darili. Treba skúsiť, nie je to nič zložité a dajte vedieť potom, ako sa podarili vám.

chi1Budeme potrebovať:

  • 3 bielka
  • 60 g práškového cukru
  • 60 g hladkej múky
  • 45 g rozpusteného masla
  • papieriky

Bielka vyšľaháme dotuha, postupne pridávame práškový cukor, až kým nedostaneme lesklú tuhú hmotu. Pridáme maslo, prešľaháme a nakoniec aj hladkú múku a zľahka premiešame. Necháme cesto odstáť 15 minút. Medzitým si rúru zapneme na 180°C. Na papier na pečenie si nakreslíme (ideálne čiernou fixkou) cca 8 cm kruhy – na jeden papier max 5 kruhov, otočíme papier a dáme na plech. Z cesta lyžičkou naberieme cesto a uhladíme presne do tvaru kruhu, ktorý je na papieri viditeľný. Mne jedna kopcovitejšia lyžička úplne stačila, mala by to byť veľmi tenká vrstva cesta. Dáme do rúry a pečieme 5 minút (keďže ja som mala hrubšie kruhy, tak som piekla cca 7 minút). Teraz najdôležitejší krok – po vybratí z rúry okamžite hladkým nožom zospodu naberieme kruhy, do stredu uložíme papierik, preložíme na polovicu a opäť jemne zohneme na polovicu (cez pohár napr. prevesíme. A hneď rýchlo aj ostatné. Trocha popálené prsty, ale stojí to za to. Tak isto upečieme aj ostatné zo zvyšného cesta. Ja som ich nechala vychladnúť úplne vo forme na muffinky, kde udržali svoj tvar.

chi

One Comment

  1. Ja som chutnala tie co predavju na http://www.najkolaciky.sk a su velmi chutne. Maju vanilkovu prichut a su v nich pekne texty 🙂

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *