Hrnčeková kokosová bábovka

By on 9-10-2014 in Bábovky

Hrnčeková kokosová bábovka


Rozmýšľala som, akú príchuť bábovky tentoraz použiť, keďže som nechcela tradičné čokoládové, vanilkové, mramorové.. Aj tie sú super, ale treba skúšať aj nové. Veľmi jednoduchý recept, ideálny na nedeľu k obedu alebo na večer k čajíku.

kokob1Budeme potrebovať:

  • 3 veľké vajíčka
  • 1 hrnček Sweet family kryštálového cukru
  • pol hrnčeka oleja
  • pol hrnčeka mlieka
  • 1 hrnček kokosu
  • 2 aj štvrť hrnčeka hladkej múky
  • 1 balík kypriaceho prášku Dr. Oetker
  • 1 hotovú čoko polevu Dr. Oetker + kokos na ozdobenie

1 hrnček = 250 ml. Rúru zapneme na 180 °C, formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme múkou. Celé vajíčka vyšľaháme poriadne s cukrom, pridáme olej, mlieko, kokos, premiešame a nakoniec aj múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nalejeme do bábovkovej formy a pečieme cca 45 minút. Ak by sa povrch pripaľoval, prikryjeme v polovici vrch papierom na pečenie. Po upečení vyberieme z rúry, 10 minút necháme odstáť a vyklopíme. Necháme vychladnúť, pripravíme čoko polevu podľa návodu, nalejeme na vrch bábovky a posypeme kokosom.

kokob

10 Comments

  1. Dnes som ju vyskúšala, je naozaj vynikajúca 🙂
    Je nielen chutná, ale aj výborne vyzerá 🙂

  2. Skvela babovka, nevysusila sa, bola makkucka aj na druhy den. Dala som do nej este cucoriedky 🙂 inu uz robit nebudem…dakujem za skvely recept

  3. dnes som piekla. bola vyborná a rýchla. vďaka

  4. Najlepsia babovka! a to som ich uz vela vyskusala, ja ale davam muku spaldovu a niekedy miesto kokosu pomlete orechy?

  5. Velmi dobra babovka, naozaj, dakujem za receptik 🙂

  6. Dnes som piekla. Veľmi rýchla, ale aj chutná. Nabudúce skúsim pridať trošku čoko či kakaa aj do cesta. Ďakujem za tip!

  7. aka je velka forma prosim ta? 🙂 mam 26 cm a nerada by som mala palacinku 😀

  8. Babovku som skusila ale nieco je zle. Jednak bolo cesto velmi huste, mohla som mat mensie vajcia, tak som ho zriedila. No a pri peceni mi nenormalne narastla az prerastla stred formy a nedala sa poriadne vyklopit. Tak neviem ci cely prasok do peciva bol dobry napad. A napriek pomalemu peceniu v teplovzdusnej rure mi na vrchu jemne popraskala. Budem vdacna za radu lebo peciem rada a babovky sa mi vzdy doteraz vydarili. Dakujem

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *