Mint chocolate mousse

By on 9-12-2014 in Dezerty

Mint chocolate mousse


Milujem mätové čokolády, peppermintky, After Eight.. mám to od maminky, ktorá bola závislá na After Eight čokoládkach a na všetky sviatky jej ich každý kupoval, až sa ich pomaly prejedla 😀 Táto čoko pena je jemná, lahodná a rozpúšťa sa na jazyku. Pokiaľ nemáte radi mätu, pridajte škoricu, rum, karamel alebo čokoľvek vás napadne, výsledok bude tak či onak parádny.

pepperBudeme potrebovať:

  • 200 g aspoň 70% horkej čokolády
  • 25 g masla
  • 3 vajíčka
  • 250 g smotany na šľahanie
  • 1 lyžička mätového extraktu alebo mätového likéru

Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s maslom a necháme vychladnúť. Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme dotuha.Žĺtka a mätový extrakt pridáme do rozpustenej čokolády a jemne! premiešame. Smotanu na šľahanie taktiež vyšľaháme dotuha so smetafixom a polovicu pridáme do čoko krému, poriadne premiešame a nakoniec pridáme aj druhú polovicu smotany, premiešame. Nakoniec zľahka lopatkou primiešame aj tuhý sneh. Nalejeme (naložíme) krém do pohárov a dáme vychladiť do chladničky aspoň na 5 hodín, najlepšie cez noc. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a nastrúhanou čokoládou.

 

One Comment

  1. Hľadala som nejaké food blogy na nete našla som.tento A som úplne unesena!! Toľko úžasných receptov hlavne tie torty!! krásne, netradičné, A skvelé fotky! neviem sa dočkať kedy začnem skúšať recepty 🙂

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *