Pumpkin Pie – Tekvicový koláčik

By on 10-01-2014 in Koláčiky

Pumpkin Pie – Tekvicový koláčik


Konečne som sa odhodlala vyskúšať aj tento klasický americký koláč, nuž a výsledok stojí za to. Podľa mňa to síce nie každému zachutí, ale má to niečo do seba a treba vyskúšať. Z jednej tekvice som urobila až 5 rôznych druhov sladkostí! (a keďže som to dopredu nevedela odhadnúť, tak som domov trmácala 2 obrovské tekvice 😀 ).

tek3Cesto som použila rovnaké ako je v tomto recepte.

  • 500 g tekvicového pyré*
  • 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
  • 2 vajíčka
  • 1 lyžička mletej škorice
  • nastrúhaná kôra z polky citróna
  • 1/4 lyžičky mletého zázvoru

Rúru zapneme na 200°C. Cesto pripravíme rovnako ako predtým v recepte. Uložíme do chladničky. Na plnku si vo veľkej mise vyšľaháme tekvicové pyré s vajíčkami a kondenzovaným mliekom. Pridáme korenie a citrónovú kôru, premiešame. Cesto vyberieme z chladničky, popicháme vidličkou a nalejeme naň tekvicový krém. Dáme do rúry a pri teplote 200°C pečieme 15 minút, potom teplotu stiahneme na 160°C a pečieme ďalších 40 minút. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť. Ja som dala do chladničky stuhnúť a na druhý deň ráno sa to dalo krásne nakrájať. Podávame so šľahačkou. (forma má 24 cm ale kľudne použite aj hlbšiu formu, bude to pekne vyzerať.)

*Postup na prípravu tekvicového pyré nájdete tu.

tek4

6 Comments

  1. Ahoj Angie.
    Pumpkin sladke absolutne zboznujem. Absolutne najlepsia kombinacia je pumpkin s cokoladou. Ak mas rada latte sprav si pumpkin spice latte a uvidis ze 5 roznych kolacikov uz nikdy z jednej tekvice neurobis :). Je to prilis dobre. Recept na pumpkin spice latte mam aj ja na blogu.
    Ak mas vela pyre tak to kludne nasackuj a zmraz. Da sa vytiahnut a pouzit hocikedy :).
    K

  2. Dobry den, chcela by som sa spytat, ci ma byt kondenzovane mlieko uvarene alebo nie…?Dakujem!!! Tina

  3. Ahoj Angie, chcela by som sa Vás spýtať, či je pri použití hlbšej formy rovnaký čas pečenia, ako pri Vašej 24cm 🙂 Ďakujem.

  4. Ahojky 🙂 nedá sa to kondenzované mlieko nahradiť niečim iným? 🙂

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *