Gaštanové keksíky

By on 11-21-2014 in Cookies

Gaštanové keksíky


Mala som veľký problém zohnať gaštanové pyré v obchodoch v mojom okolí, tak mi pred týždňom maminka oznámila, že mi kúpila 6 balení.. no neľúbte ju 🙂 Tak vznikli tieto keksíky, strašne mi chutia a ani nie sú až také sladké. Šup vyskúšať!

gašt1Budeme potrebovať:

  • 250 g gaštanového pyré
  • 1 vajíčko
  • 100 g Sweet family kryštálového cukru
  • 50 g masla
  • pol balíčka kypriaceho prášku Dr. Oetker
  • 180 g hladkej múky
  • na potretie: 1 vajíčko + mleté orechy

Vyšľaháme cukor s maslom, pridáme vajíčko a nakoniec aj gaštanové pyré, premixujeme. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme do zmesi. Môžeme pridať aj trošku rumovej arómy. Rukou spracujeme na cesto a uložíme do chladničky na minimálne hodinu (ideálne dve). Vyberieme, na pomúčenej doske vyvaľkáme a vykrajujeme ľubovoľné tvary. Uložíme na papierom vystlaný plech. Rúru zapneme na 175°C. Vajíčko vyšľaháme a potrieme vrch každého keksíka, niektoré môžeme posypať mletými orechmi alebo mandľami. Pečieme cca 13 minút. Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe.

gašt

11 Comments

  1. môžem to považovať aj zas vianočné pečivo?teda vydrží to v tej nádobe dlhší čas alebo je lepšie to zjesť čím skôr..ďakujem za odpoveď:)

  2. a kde kupila to pyre, ak sa smiem opytat? 🙂

  3. Dnes som robila a sú vážne výborné, tak ako aj vaše perníky. Ďakujem pekne za receptíky 🙂

  4. Akorat upecene a jsou luxusni…diky moc, vase recepty jsou skvele 😉

  5. Najlepsie keksiky na svete!pecieme ich na kvanta 😉 dakujeme pekne za recept Angie..tesime sa na dalsie gastanove recepty.

  6. škoda že nedávate pri receptoch automaticky aj počet kusov. je to niekedy dosť dôležité, tuna vyšlo asi koľko? ďakujem!

  7. Super keksy, dnes sme piekli so synom 2r, pocuvam iba mňam !mnam, i ostatným chutia,piekli sme auticka,su väčšie ako srdiečka na obrázku a robili sme ich o niečo hrubšie, vyšlo nám 59 auticok a 1placka a to k tomu mi mali časť gast.pyre skonzumovali kuchtik 🙂 počet zodpovedal množstvu ingrediencií, ešte raz chválim,iste ich budeme robiť častá,vdaka za recept

  8. moze to cesto odstat v chladicke aj do druheho dna? dakujem 🙂

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *