Broskyňová panna cotta

By on 1-23-2015 in Dezerty

Broskyňová panna cotta


Lahodná božská kombinácia, rozpúšťa sa na jazyku. Na vrch som použila rote grutze ovocný dezert v kombinácii s broskyňami a dopadlo to na výbornú. Skúste aj s iným ovocím, kľudne aj mrazeným. Recept môžete nájsť aj na stránkach Sweet family.

IMG_7102Budeme potrebovať:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 200 ml mlieka
  • 45 g Sweet family Steviového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 balík želatinového prášku Dr. Oetker
  • 4 broskyne
  • 1/2 balíka Sweet family Rote grutze ovocného dezertu

Mlieko a smotanu na šľahanie dáme do hrnca, pridáme vyškriabané semiačka z vanilkového lusku a stevi cukor a necháme pomaly zohrievať (nesmie vrieť). Medzitým pripravíme želatínu podľa návodu. Keď už je smotana dostatočne horúca, odstavíme z ohňa, trocha vychladíme a pridáme želatínu a poriadne rozmiešame. Nalejeme do 3/4 do pripravených pohárikov a uložíme do chladničky stuhnúť na približne 6 hodín. Pripravíme si broskyňový dezert na vrch – broskyne olúpeme, dve nakrájame na väčšie kusy, rozmixujeme tyčovým mixérom spolu s Rote Grütze. Zvyšné dve broskyne nakrájame na malé kúsočky a pridáme k zvyšnému krému. Nanesieme na vrch panna cotty a podávame.

IMG_7101

IMG_7096

 

6 Comments

  1. Ahoj Angie, dezertik vyzera bajecne ale ma napadla jedna vec, ci v nom mozem zamenit ten steviovy cukor za trstinovy? Nepokazim tym chut tej lahodky?

  2. môžem vedieť dôvod použitia stéviového cukru , ďakujem Monika

  3. Dobrý den, moc krásné stránky 😉 chtěla bych jen vědet co je balík Sweet family Rote grutze ovocného dezertu? Netuším co by to mělo být, děkuji za odpověd. Krásnou neděli 🙂

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *