Marcipánové pečiatkové keksíky

By on 12-12-2017 in Cookies, Vianoce

Marcipánové pečiatkové keksíky


Po dlhom čase som opäť oprášila svoje pečiatky a rozhodla sa ich opäť použiť. Lebo aj “obyčajné” keksíky sa dajú premeniť na rozkošné a oku lahodiace vianočné pečivo.

Budeme potrebovať:

  • 250 g hladkej múky
  • 150 g masla
  • 2 lyžičky vanilkového cukru
  • 100 g marcipánovej hmoty
  • 1 žĺtko
  • štipka soli

Múku nasypeme do misy spolu s cukrom a soľou, pridáme nakrájané kúsky masla, rozmrvíme spolu rukou a nakoniec pridáme aj nastrúhaný marcipán a žĺtko a poriadne spracujeme na pevné cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na hodinu do chladničky. Rúru zapneme na 175 stupňov, plechy vystelieme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske (nie úplne na tenulinko, lebo budeme pečiatkovať, takže je treba trošičku hrubšie cesto), vykrajujeme kolieska alebo ľubovoľné tvary a vtláčame do nich pečiatky (ja ich vždy jemne namočím do múky a oklepem aby sa neprilepili na cesto). Pečieme cca 10 minút. Skladujeme v dobre uzatvárateľnej nádobe. Z tejto dávky vyjde cca 40-50 kusov.

2 Comments

  1. Prave som ich dopiekla a su uzaaaasne 😀🖒 Asi padnu za vlast a do Vianoc peciem este raz ☺

  2. Veľmi som sa na ne chystala, ale za 10 min by boli z nich uhlíky. Tak 6-7 Max. Ale aj chuťovo má sklamali. Ako jeden z mála receptov od teba. Asi ostanem pri tých 100 overených bozskych ❤️

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *