Ovocné gumené cukríky

By on 9-08-2014 in Uncategorized

Ovocné gumené cukríky


Ďalšia sranda, ktorú som musela vyskúšať 🙂 Je to veľmi jednoduché a časovo nenáročné. Ovocné domáce gumené cukríky, ja som použila pomaranče, ale kľudne môžete aj z iného ovocia alebo džúsu, fantázii sa medze nekladú.

gum1Budeme potrebovať:

  • 200-230 ml šťavy z pomarančov (3 -4 kusy)
  • 1 – 2 lyžice Sweet family kryštálového cukru
  • 1 balík práškovej želatíny Dr. Oetker
  • silikónové formičky

Pomaranče si odšťavíme, šťavu nalejeme do menšieho hrnca, pridáme cukor a želatínový prášok a spolu na miernom! ohni zohrievame a miešame, kým sa všetko spolu spojí. Nenecháme zovrieť!!! Keď už je to teplé, odstavíme z ohňa a nalejeme do silikónových formičiek. Chvíľu necháme odstáť a potom ich vložíme do mrazničky na pol hodinu. Po pol hodine vyberieme z mrazničky a cukríky vylúpneme z formičiek a necháme ich pri izbovej teplote – tu už sa dajú rovno jesť 🙂 Pokiaľ ich hneď neskonzumujete, radím ich udržiavať v chladničke. Z tohto množstva vyjde na 2 silikónové bonbónové formičky.

gum

3 Comments

  1. vyzerá to super a iste aj výborne chutia, ja som gumkáčka…milujem od detstva… raz som mala v ruke recept, že sa “hmota” vyliala na plech a po zatuhnutí sa obyčajnými formičkami vykrajovali rôzne tvary… to pre tých, čo nemajú také silikonove formičky, aké ste použili Vy. mňam.

    • Ahoj Jana dala by si mi prosim link na ten recept ? spravilansom aj toto a bolo to vyborne len chcem skusit dačo nove

  2. Angie, tak som cukríky robila. Žiaľ, mne teda nevyšli vôbec. Bez chuti.
    A po chvíľke pri izbovej teplote, hneď sa “rozpúšťali”. Vnučka dala do pusky a vypľula, no nečudovala som sa jej, vyhodila som ich. Môžeš mi upresniť názov tej želatíny… lebo ja som použila inú (tá však iste neovplyvnila čo sa týka chuti)… nevedela som tú Tebou spomínanú nájsť. Oetkerove boli v ponuke iba ako vo forme plátkov alebo “želatina na stuženie krémov” 20g. DAKUJEM

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *