Zdravá raňajková placka

By on 5-16-2015 in Zdravé

Zdravá raňajková placka


Hriešne dobré ale zároveň aj skvelé raňajky? Áno, táto placka je taká. A k tomu zdravý čoko krém a veľa ovocia a úžasné raňajky sú hotové. Toto je rozpis na jednu veľkú hrubšiu placku (niekedy ju zjem sama, niekedy nie). Recept som našla už dávno na nejakej zdravej fitness stránke, ale vôbec si nespomínam kde presne (tak ak viete, dajte vedieť, nech to tu dopíšem) a odvtedy je toto jedno z mojich obľúbených raňajkových jedál.

zdravapl1Na placku:

  • 1 banán
  • 2 vajíčka
  • 1 lyžička škorice
  • 1 lyžica chia semienok (nemusí byť)
  • cca 3/4 šálky jemne mletých ovsených vločiek

Na krém:

  • 1 banán
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 lyžica kokosového oleja
  • 1 lyžica medu alebo agáve

Na placku rozpučíme banán, pridáme jedno celé vajíčko a jedno bielko a premiešame. Prisypeme ovsené vločky, chia semienka a škoricu, premiešame. (môžete pridať aj med alebo nejaké sladidlo, mne tam vôbec nechýba, ale keby náhodou vám.. ) Na panvici zohrejeme 1 lyžicu kokosového oleja a celú hmotu na placku dáme do panvice a uhladíme ju v tvare placky. Pečieme z jednej strany asi 3 minúty, potom otočíme. Na krém si rozpučíme banán, pridáme kakao, kokosový olej a med alebo agáve a natrieme na placku. Podávame s ovocím.

zdravaplzdravapl2

7 Comments

  1. placku som vyskúšala, ale bez krému a je FANTASTICKÁ…..:-)

  2. placka je vynikajuca, robim si ju tak 2-3 x do tyzdna a este som sa jej neprejedla, skvele ranajky, miesto coko polevy si navrch nakrajam kolieska bananu a posypem mandlovymi lupienkami je to bozske, dakujem za skvely recept

  3. Mna by len zaujimalo ako tu placku otacate. Zo spodu je hotova ale zvrchu sa rozpada a nedrzi vcelku :-/

  4. Placka je výborná, ale pri otácaní sa mi kompletne rozpadla. Aká má byt konzistencia cesta alebo ako mozem zabránit tomu, aby sa placka rozpadla? Dakujem!

  5. Zkuste celé vločky, vše rozmixovat spolu a těsto nechat chvíli odstát. Měla jsem také problém, když jsem dělala podobný recept, že se mi placka vždy rozpadla. S tímto postupem mi držela pohromadě.
    Nebo recept dodržet stále stejný, jen nedělat velkou placku, ale víc malých placiček pro lepší otáčení. 🙂

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *