Šuhajdy s arašidovou plnkou

By on 11-27-2015 in Vianoce

Šuhajdy s arašidovou plnkou


Musím sa priznať, šuhajdy sme na Vianoce skoro nikdy nerobievali.. dobre, tak nikdy. Ale veľmi som ich chcela vyskúšať, a keď som zbadala, že aj Karin ich robila, ale s orechovou plnkou (recept nájdete tu), tak som si povedala, že nadišiel čas ich vyskúšať, ale s mojou milovanou arašidovou plnkou. Skoro som ani dokončiť nestihla, lebo len tak z hrnca sme vyjedali arašidový krém.. úžasný!

DSC_4607Budeme potrebovať:

  • 180 g arašidového masla
  • 150 g masla
  • 180 g Sweet Family práškového cukru
  • 100 g maslových keksíkov
  • 300 g horkej čokolády

Postup je veeeľmi jednoduchý. Keksíky si pomelieme na jemno. Maslo zohrejeme v menšom hrnci, až kým sa nerozpustí, potom pridáme arašidové maslo a práškový cukor, poriedne premiešame a nakoniec aj pomleté keksíky primiešame. Papierové košíčky do polovice naplníme krémom, uložíme ich zatiaľ do mrazničky. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a nalejeme na vrch arašidového krému. Uložíme do chladničky stuhnúť a hotovo 🙂

suhajdsuhaj

12 Comments

  1. Ahoj, suhajdy vyzeraju super, chystam sa na ne 🙂 chcela som sa ta spytat ake velke kosicky si pouzila lebo z foto to nie je moc odbre vidiet. ci tak malinke pralinkove alebo trosku vacsie.

    Dakujem

  2. Robila som ich do tych miniaturnych kosickov, vysiel mi ich plny plech. Plnku som dala stuhnut iba do chladnicky, stuhla aj tak rychlo. Do cokolady som pridala maslo, lebo sa mi zle tam davala, bola tuha. Plnku som skoro zjedla este pred nakladanim 🙂 Dala som ju do cukrarenskeho vrecka a tak striekala do kosickov, islo to rychlo. Su vyborne!

  3. ahoj chcem sa opytat kde dostat tie rozkosne vlocky na ozdobu?:) dakujem

  4. Chystám sa vyskúšať šuhajdy, ako dlho vlastne vydržia?

  5. Tieto suhajdy su TOP!!! Kedze mame radsej mliecnu coko,tak davam navrch tu. Dlho sa u nas veru nikdy neohreju 🙂

  6. Tieto košický robím veľmi často. Sú naozaj výborne. Arasidove maslo mam domáce. (robím ho sama) mnam mnam😊

  7. Opravujem:tieto šuhajdy☺️

  8. Uzasny recept! Klasicke suhajdy uz vobec nerobim, lebo zboznujeme arasidove maslo a tento recept je naozaj eno-nuno 🙂

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *