Home made Marshmallows / domáce penové cukríky

By on 7-03-2013 in Uncategorized

Home made Marshmallows / domáce penové cukríky


Keďže rada skúšam nové veci, toto som si nemohla nechať ujsť. Podarili sa úplne skvele, myslím, že máme zásobu na mesiac dopredu 🙂 Toto je dosť veľká dávka, keďže som chcela urobiť viacero farebných kombinácií. Ak to plánujete len tak vyskúšať pre potešenie, urobte z polovičnej dávky.

PhotoGrid_1372836640551

Budeme potrebovať:

  • 25 g práškovej želatíny Dr. Oetker
  • 9 lyžíc vody
  • 470 g kryštál. cukru (no hej, dosť)
  • 1,6 dl vody
  • 3 lyžice medu
  • potravinárske farby, kakao
  • 3 lyžice prášk. cukru
  • 3 lyžice kukuričného škrobu Dr. Oetker

Nie je to vôbec komplikované, ak som to zvládla ja, zvládne to každý, verte mi. Najprv si pripravíme nádobky. Na toto množstvo buď jeden väčší plech 13 x 20 cm alebo tri menšie plechy/ zapekacie misky, ako v mojom prípade. Vystelieme ich papierom na pečenie (aby papier držal, ja potriem plech maslom a tým sa papier naň super prilepí) a povrch papiera potrieme olejom ešte. Želatínu dáme do väčšej misy a pridáme 9 lyžíc vody, premiešame a necháme tak. Do hrnca dáme cukor, vodu a med, zohrievame, miešame, necháme zovrieť a takto varíme ešte 5 minút a potom touto horúcou cukrovou vodou zalejeme želatínu. Ručným mixérom na najnižšom stupni šľaháme, až kým sa želatína nerozpustí. Šľaháme ešte 5 minút, potom prepneme na najvyšší stupeň a šľaháme ďalších cca 5 minút – hmota sa začne dvíhať, bude úplne biela, lepkavá, vtedy je to ono. Ak chceme biele iba, tak rovno nalejeme na plech, ak chceme farebné, rozdelíme do misiek a pridáme dve kvapky farbiva alebo kakao (1,5 lyžice) a premiešame. Nalejeme na pripravené plechy/misky a uhladíme (trošku sa bude lepiť už). Povrch taktiež potrieme trochou oleja. Necháme cca 5 hodín v chlade stuhnúť, kľudne aj viac. Potom vyberieme, nakrájame alebo povykrajujeme rôzne formičky a vyvaľkáme v práškovom cukre zmiešanom s kukuričným škrobom.

CYMERA_20130703_093142

10 Comments

  1. marshmallow zboznujem, toto musim vyskusat 🙂

    • Je to oveľa ľahšie ako sa na prvý pohľad zdá 🙂

      • naozaj? Ja som to skúšala a bola to riadna hovadina, tento sprostý hnusný kalorický recept to je odporné!! No fuj Angie. Fuuuuuuuuuuuuuuj. Hnusne marsmelov či čo to je ten humus pripečený fuj sproste hlavy tu máte na taketo cukriki vymyšlate

  2. ahoj,prosím ťa aký presný druh želatíny si použila?

  3. ..super vyskusam… dakujem

  4. Angie, kde kupujes potravinarske farby, pls?

  5. Ahoj Angie, tvoje recepty skúšam skoro jeden po druhom, všetky mňam! 🙂 Dá sa v tomto recepte vynechať, alebo nahradiť med? Môj manžel je naň alergický ale marshmallow úplne miluje, tak ho chcem prekvapiť :)))

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *