Zdravé keksíky

By on 2-01-2014 in Cookies, Zdravé

Zdravé keksíky


Tak som sa rozhodla priniesť vám tento rok viac zdravších receptov. Dôvodom je aj to, že sama som sa začala zdravšie stravovať (ikeď sa mi stáva, že zhreším), ale i tak si myslím, že by sme si nemali dobroty odopierať a môj blog sa nesie v sladkom, hriešnom duchu a nie opačne 😉 Ale pre skalných vyznávačov zdravého životného štýlu tu mám tieto jemné keksíky, s ktorými aj oni hrešiť rozhodne môžu.

DSCN2286

Budeme potrebovať:

  • 150 g mletých orechov
  • 80 g jemných ovsených vločiek
  • 75 g medu
  • 2 lyžičky škorice
  • 30 g kokosového oleja

V jednej miske som si zmiešala orechy, vločky a škoricu a v druhej miske tekutý olej a med. Zmesi som spojila, spracovala rukou a uložila do chladničky na pol hodinku. Rúru zapneme na 170°C, plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto vyberieme z chladničky a na doske alebo silikónovej podložke vyvaľkáme (netreba dosku ani podložku posypať múkou ani ničím iným). Z cesta vykrajujeme pomocou formičiek ľubovoľné tvary, ukladáme na plech a pečieme cca 10 min.

DSCN2281

14 Comments

  1. angie a ake orechy si dala?

  2. Ahoj, nerozmyslala si aj o pouziti napr. mandlovej, alebo lanovej muky pri peceni? Uvitala by som nejaky zaujimavy recept 🙂 Dakujem.

  3. Su strasne dobreeee!

  4. co ma drzat tie keksiky pokope? mne sa rozpadli 🙁

  5. ahooj dneska som robila keksicky a mne sa tiez rozpadlii… ale med som mala takuu nie tekuty ale husty aa kokos olej tiez nie tekuty ale ten taky hutny…tak to asi pretoo… mm

  6. mozem pouzit namiesto kokosoveho oleja roztopene maslo alebo olej obycajny?

  7. Ahoj, tie keksíky sú fantastické, nemajú chybu :-)))))))))) dík za recept .-)
    Mimochodom, 100g = 486 kcal .-) (podľa hodnôt surovín, orechy vlašské) ale stoja za to.
    A keď už boli hotové, neodolal som, na keksík vyšľahaný tvaroh s bielym jogurtom s medom (skoro miláčik) a na vrch čerstvá jahoda… odporúčam. .-)

  8. ahoj, su tie keksiky “chrumkave” ?

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *