Apple crumble

By on 5-12-2014 in Dezerty

Apple crumble


Tak toto je veľká mňamka, ktorú keď začnete jesť nebudete vedieť prestať.. tak ako ja a sestra.. sme sa do toho pustili každá z jedného konca a za pár hodín nič nezostalo, len omrvinky 😀 Je to vlastne ovocie zakryté chrumkavou posýpkou, táto je pripravená na zdravší spôsob. Rozhodne tento dezert ešte pripravím, s každým druhom ovocia.

crumBudeme potrebovať:

  • 5-6 jabĺk
  • 30 g hnedého cukru
  • lyžička škorice
  • 150 g celozrnnej hladkej múky
  • 90 g ovsených vločiek
  • 120 g masla
  • 70 g hnedého cukru

Jablká umyjeme, ošúpeme a nakrájame na malé kocky. 30 g hnedého cukru zmiešame s lyžičkou škorice a posypeme jablká, premiešame. Kúsky jabĺk uložíme do keramickej alebo sklenej strednej misky, ktorú sme predtým jemne vymazali maslom. Na posyp si dáme do misky múku, vločky, cukor a nakoniec aj maslo a spracujeme rukou cesto. Nemusí byť celistvé, skôr také mrveničkové. Posypeme ním vrch jabĺk po celej ploche a dáme zapiecť pri 200°C na 30 minút. Je to božské!

crum2

9 Comments

  1. Este trochu sekanych orechov……robievam to casto, super su slivky s kokosom v posypke, hrusky a brusnice + mandle…

  2. Tak toto u nás slávilo obrovský úspech 🙂 a hlavne to velmi rýchlo zmizlo 🙂 tiež som pridala mandle, spravili tam skvelú chuť.

  3. No tak ja som ho práve vytiahla z rúry 😀 Vyzerá úžasne a už sa neviem dočkať ako sa do neho s rodinkou pustíme 😀 skvelé milujem túto stránku a budem odporúčať komu sa len bude dať 😀 kým predjem tie úžasne recepty čo tu súúúú och 😀 skvelé ♥♥♥

  4. prosím, dá sa ten koláčik krájať? drží to pokope? dakujem

  5. tak som ho urobila… keď bol vychladnutý, pekne sa mi “lopatkou” dali nabrať úhľadné porcie na tanieriky… v ý b o r n ý !!!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *