Dánske maslové sušienky

By on 5-18-2014 in Cookies

Dánske maslové sušienky


Pomalinky sa pripravujem na meeting s milovaného maminou, ktorá je polovičná Dánka a rozmýšľam, čo všetko prenosné pečené by som tak zobrala.. a potom som si spomenula, že milovaný spomínal aj tieto typické dánske keksíky, tak som sa ich rozhodla už vopred otestovať. Sú podobné ako linecké, ale predsa iné a hlavne mäkšie a s vanilkovou príchuťou. Recept pochádza odtiaľto.

dan3Budeme potrebovať:

  • 300 g hladkej múky
  • 200 g mäkšieho masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vajíčko
  • 1 a pol lyžičky vanilkovej arómy

Zmiešame i cukor a múku. Vajíčko v inej miske trocha vidličkou prešľaháme, pridáme k múčnej zmesi spolu s maslom a vanilkovou arómou a spracujeme rukou (alebo vareškou) na kompaktné cesto. Hneď ním aj naplníme zdobiaci sáčok a na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekame krúžky. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C cca 10 minút, viac nie. Uskladňujeme v dobre uzatvárateľnej nádobe, kde ostanú krásne mäkké.

dan2

3 Comments

  1. Sušienky vyzerajú famózne! Avšak ja som ich skúšala, a nepodarili sa mi..:( Cesto sa mi zdalo veľmi mastné, a nedalo sa mi s ním dobre pracovať.. Kde som mohla spraviť chybu?

  2. ahoj, dne som sa pokušala spraviť tieto sušienky ale cesto sa mi nedalo pretlačit cez zdobiaci sáčok, teda velmi velmi ťažko. tak som spravila len guličky 🙂

  3. mne sa podarili a boli vyborne 🙂 dakujem za inspiraciu

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *