Lievance z mascarpone

By on 6-15-2014 in Lievance

Lievance z mascarpone


Vylepšená klasika, na víkendové rána ako stvorená 🙂 Mascarpone úplne zjemnilo cesto, takže výsledok je fantastický a cesto sa nelepí.

liev1Budeme potrebovať:

  • 200 g mascarpone
  • 280 g hladkej múky
  • 40 g kryštál. cukru
  • 3 dl mlieka
  • 3 vajíčka
  • štipka kypriaceho prášku

Vo väčšej nádobe som vymiešala metličkou vajíčka s cukrom, potom som pridala mlieko a premiešala. Striedavo som pridávala múku a mascarpone izbovej teploty a riadne premiešavala, aby neostali hrudky (môžte aj mixérom). Ak by bola zmes príliš tekutá, pridáme ešte múku, a ak by bola príliš tuhá, tak pridáme mlieko. Na panvici si opečieme lievančeky, pri prvom som použila troška oleji a pri ostatných už nie. Ale to len keď máte nepriľnavú panvicu.

liev3

7 Comments

  1. výborné 🙂

  2. Dobrý deň, dnes som robila na obed Vaše lievančeky a boli naozaj úžasné. Nám s manželom je jedno, že je nedeľa, keď máme chuť na sladké, tak si ho doprajeme :-). Vďaka za skvelý recept, vrelo odporúčam :-).

  3. aj ja som tieto lievančeky skušala ešte niekedy minuly tyžden (dnes idem znova), najedla sa cela nečakana navšteva a velmi si ich pochvalovali :)) skušala som už vela receptov na lievance, ale tieto su zatial najlepšie

  4. Vyzerajú úžasne 🙂 Koľko lievančekov vyjde z jednej dávky? 🙂

  5. Sú fantastické,ja som bielky vyšľahala a nakoniec pridala do cesta.

  6. Vynikajúce, musela som ale pridať trošku viac mlieka, lebo mascarpone som dala celú vaničku, t.j. 250g. A tak isto ako Ivana, tiež som vyšľahala z bielkov sneh. No budem robiť už iba podľa tohto receptu 🙂

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *