Zdravé cookies z 3 ingrediencií

By on 4-30-2015 in Zdravé

Zdravé cookies z 3 ingrediencií


Tieto keksíky som objavila už dávnejšie a keďže milujem takéto sladké zdravé dobroty, vyskúšala som a nesklamali! Podľa mňa najlepšie sú v deň upečenia, vtedy sú ešte také vláčne. Ja si do nich najradšej pridávam kúsky čokolády, ale vyskúšajte aj kokos, orechy, sušené ovocie..

banana!Budeme potrebovať:

  • 2 banány
  • 1 vajíčko
  • 1 šálka jemných ovsených vločiek
  • čoko kúsky, orechy, kokos, sušené ovocie…

Rúru zapneme na 190°C, plech vystelieme papierom na pečenie. Banány rozpučíme vidličkou, pridáme vajíčko, premiešame. Nakoniec prisypeme ovsené vločky a napr. kúsky čoko a premiešame. Vlhkými rukami tvarujeme z cesta malé placky, ktoré ukladáme na plech. Pečieme cca 15 minút. Z tejto dávky mi vyšlo 8 kusov. P.S. – pôvodný recept je bez vajíčka, ja som skúšala aj bez a obe verzie boli rovnako dobré. Takže to je na každom z nás už, či pridá aj vajíčko alebo nie. Ale potom o trošku viac vločiek aj treba.

banana2banana3

 

7 Comments

  1. vynikajuce len škoda že nie sú tvarovo také pekné ako tie tvoje 🙂

  2. Môžem ich urobiť aj bez vlociek napr. S múkou?

  3. Presne pred hodinou sme to spolu so sesternicou vyskúšali bolo to výborné vyskúšali sme to aj so škoricou rozvonialo to nám celú kuchyňu a nasytilo až až 🤤❤

  4. Ja som to robila a bolo to velmi richle a dost aj lachkeb stalo sa to medzi mpjimy najoblubnejsimi keksikami ktori som kedi jedla alebo aj robila je to uzasne a vinikajuce🤗

  5. Mne to zostalo nejaké tekuté. Vôbec sa nedalo urobiť gulicky. Tak som pridala trochu spaldove múky. Akurát sa pečú, tak uvidím aké budú.

  6. Mnam, perfektne ku caju 😋

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *