(Polo) Nahá torta s malinami a mascarpone krémom

By on 12-09-2015 in Torty

(Polo) Nahá torta s malinami a mascarpone krémom


Tieto torty sú už nejakú dobu hitom, tak som si povedala, že aj ja si takú urobím na narodeniny. Maminka keď uvidela tortu tak mi vraví: ” Krásna je, ale to ti už neostalo dosť krému na tie boky?” 🙂 Torty nemám veľmi v láske, lebo sú na mňa veľmi krémové a obľubujem radšej koláčiky. Ale chcela som mať takúto krásku na blogu! Tak som zvolila najjednoduchší možný spôsob prípravy a aj keď to zaberie pár hodín času, stojí to za to.

naha2Na piškóty:

  • 2 x 4 vajíčka
  • 2 x 4 lyžice Sweet Family kryštálového cukru
  • 2 x 5 lyžíc hladkej múky

Na korpus som zvolila klasický piškót. Keďže som chcela vysokú tortu, korpusy som robila na dvakrát v 18 cm forme. Vajíčka som rozdelila, bielka som začala šľahať a keď už boli polotuhé, po mini dávkach som pridávala cukor a šľahala a šľahala, až kým sa cukor neminul a pena bola tuhá (keď som misku obrátila hlavou dolu, pena sa ani nepohla). Na to som do peny po jednom prišľahala žĺtka. Múku som po dvoch častiach pridala do krému a lopatkou opatrne primiešala, aby pena nespadla. Cesto som dala do formy vystlanej papierom na pečenie, uhladila vrch a dala piecť pri 180°C cca na 25-30 minút (zapichnite špáradlo do stredu a okraje torty, a keď je čisté. je cesto upečené). Vybrala som z rúry, nechala trocha vychladnúť, opatrne vybrala z formy a nechala úplne vychladnúť. Formu som umyla a pripravila druhý korpus rovnako. Potom ako úplne vychladli som obe prerezala na polovicu.

Na vnútorný krém:naha1

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 4 lyžice Sweet family kryštálového cukru
  • pol lyžičky vanilkového extraktu
  • 4 lyžice pomarančovej šťavy
  • 1 lyžička škorice
  • cca 250 g malín

Vnútorný krém som urobila škoricový, takže je trochu hnedý. Smotanu na šľahanie som vyšľahala dotuha (prípadne pridajte smetafix). Mascarpone som vymiešala s cukrom, vanilkovým extraktom, škoricou a pomarančovou šťavou a nakoniec som lopatkou primiešala pevnú šľahačku a opatrne premiešala. Tento krém som nadávkovala na spodný korpus, naň naukladala maliny, opäť korpus, opäť krém a maliny, korpus, krém a maliny a ukončíme posledným korpusom. Uložila som tortu zatiaľ do chladničky.

naha3Na vrchný krém:

  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 35 g masla
  • 60 g Sweet family práškového cukru
  • 75 g mascarpone

Smotanu som vyšľahala dotuha. Mascarpone som vymiešala s maslom a cukrom a do tejto hmoty som lopatkou primiešala vyšľahanú smotanu. Týmto krémom som ozdobila vrch a boky torty – len veľmi tenkou vrstvou. Na vrch som dala ovocie ešte.

naha

13 Comments

  1. Ahoj, myslíš, že môžem namiesto malín použiť černice?Bojím sa, aby to nebolo velmi kyslé. Ďakujem 🙂

  2. Ahoj Angie, chystám sa ju piecť do formy s priemerom 25 cm. Stačí dať o jedno vajíčko a lyžicu ingrediencií viac? Dakujem 🙂

  3. Piekla som túto tortu na dcérine prvé narodeniny a vydarila sa perfektne, úžasný recept, najjemnejšia piškóta! Ja som dala do jedného piškótového cesta namiesto časti múky kakao a potom som dala rozkrojené piškóty na striedačku, takže to vyzeralo veľmi pekne keď sa nakrájala. A ešte som ju poliala čokoládou a ozdobila ovocím.

  4. Dobrý den,
    Pre asi kolko ludi je tato torta vhodna? Bude nas asi 10, tak aby som si nestrihla ostudu ;-).
    Dakujem za odpoved.

    • Torta je taká menšia, ale keďže má viac poschodí stačí iba tenší kúsok. Ale pre 10 ľudí by som urobila radšej v 22-24 cm forme.

  5. Ahoj Angie, po vytiahnuti z truby mi oba korpusy splasli a padli, boli zvnutra upecene ok, tusis v com mohol byt probl? Dakujem

  6. Dobrý deň, ešte som toho veľa neupiekla vo svojom živote a preto idem sem po radu 🙂 Rada by som dcére upiekla k narodeninám takúto tortičku, avšak budeme mať viac hostí. Rada by som ju spravila poschodovú. Spodný korpus by som spravila s priemerom 26cm a horný taký ako uvádzate vy v recepte. Udrží spodná torta vrchnú? Prosím Vás, vedeli by ste mi zadať ingrediencie na cesto ak mám formu o priemere 26cm? dakujem za pomoc 🙂 Katka

  7. Ja tiež dávam černice … a je to paráda – nie je to vôbec príkre … len baby neviem ako to rozkrojit rozumne aby to rozumne držalo tvar a aby to malo krásne hladké okraje ? Dávate pred tým nože do vriacej vody alebo tak nejak?

  8. Inú tortu už ani nepečiem, táto je božská 😋😊

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *